Ondernemer worden!

Zelfstandig ondernemer, voor jezelf beginnen, eigen baas zijn, een eigen bedrijf beginnen, het lijkt zo leuk en dat is het ook. Het starten van een onderneming is eigenlijk vrij eenvoudig. U dient zich in te schrijven bij de Kamer van Koophandel en bij de Belastingdienst voor een btw-nummer. Tegenwoordig is het echter mogelijk om bij het inschrijven bij de Kamer van Koophandel direct een btw-nummer mee te krijgen. Meer is het eigenlijk niet.

In de praktijk voldoet dat niet helemaal. Overheden maken het u niet gemakkelijker, u moet diverse zaken vooraf gaan bedenken. Op kantoorlucas.nl vindt u informatie over ieder denkbaar onderwerp.

Ondernemer zijn houdt in dat u aan allerlei verplichtingen moet voldoen.
Behalve dat u moet zorgen voor klanten, moet u ondertussen werken, u voor diverse dingen laten verzekeren, een administratie bijhouden, voor een jaaraangifte zorgen en btw afdragen. Laat u niet afschrikken door alle regels: Op deze site worden ze eenvoudig uitgelegd. Heeft u vragen, mail ons zonder enige schroom, wij staan voor u klaar. Bovendien, ondernemen is gewoon leuk en kan ook nog eens winstgevend zijn.

Oké, u wordt ondernemer, u gaat een bedrijf starten.
Als u als ZZP´er wilt starten biedt dat perspectief. Niet meer bij uw “baas” in loondienst hoeven te zijn, maar gewoon iedere week een rekening sturen naar het bedrijf waar u voorheen loon mocht ontvangen. Dat zou te mooi zijn volgens de wet. Het is niet toegestaan om een arbeidsverhouding te hebben met uw opdrachtgever zoals voorheen met uw “baas”.


Share our website